HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 15., vasárnap




Tepsiben sült töltött patisszon, paprika és paradicsom

Hozzávalók:

  • 1 nagy patisszon
  • 4 db TV-paprika
  • 4 db paradicsom
  • 30 dkg darálthús
  • 10 dkg rizs
  • olívaolaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • Vegeta
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • chilipaprika
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • 1 db tojás
  • leveskocka
  • reszelt sajt
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A patisszont félbevágom, a közepét kivájom. Beteszem egy lábasba, öntök rá vizet, teszek bele leveskockát, s elkezdem főzni.
Közben egy serpenyőben olívaolajon megpirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, rádobom a darált húst, s kevergetve addig sütöm, míg kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba. A serpenyőben - kevés olajon - a rizst megpirítom - majd vízzel felöntve, félig megfőzöm, beleteszem a keverőtálba. A masszát fűszerezem, ütök bele egy tojást.
A paprikák fejét levágom, kicsumázom. A paradicsomok fejét levágom, kivájom, a belső részt a masszához adom, jól összekeverem.
Egy tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, belefektetem a 2 fél patisszont, s megtöltöm a masszával. Ugyancsak megtöltöm a paprikákat és paradicsomokat is. A paprikákat a tepsibe helyezem, fektetve, a paradicsomokat állítva. Visszahelyezem a sapkájukat, megszórom a reszelt sajttal s kevés zsemlemorzsával, teszek rájuk kevés vajat, s behelyezem a 180 C fokos sütőbe, s aranybarnára sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése