Tepsiben sült töltött patisszon, paprika és paradicsom
Hozzávalók:
- 1 nagy patisszon
- 4 db TV-paprika
- 4 db paradicsom
- 30 dkg darálthús
- 10 dkg rizs
- olívaolaj
- hagyma
- fokhagyma
- Vegeta
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- chilipaprika
- kakukkfű
- petrezselyem
- 1 db tojás
- leveskocka
- reszelt sajt
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A patisszont félbevágom, a közepét kivájom. Beteszem egy lábasba, öntök rá vizet, teszek bele leveskockát, s elkezdem főzni.Közben egy serpenyőben olívaolajon megpirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, rádobom a darált húst, s kevergetve addig sütöm, míg kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba. A serpenyőben - kevés olajon - a rizst megpirítom - majd vízzel felöntve, félig megfőzöm, beleteszem a keverőtálba. A masszát fűszerezem, ütök bele egy tojást.
A paprikák fejét levágom, kicsumázom. A paradicsomok fejét levágom, kivájom, a belső részt a masszához adom, jól összekeverem.
Egy tepsit kivajazok, megszórom zsemlemorzsával, belefektetem a 2 fél patisszont, s megtöltöm a masszával. Ugyancsak megtöltöm a paprikákat és paradicsomokat is. A paprikákat a tepsibe helyezem, fektetve, a paradicsomokat állítva. Visszahelyezem a sapkájukat, megszórom a reszelt sajttal s kevés zsemlemorzsával, teszek rájuk kevés vajat, s behelyezem a 180 C fokos sütőbe, s aranybarnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése