Hagymás, paradicsomos sülthús
Hozzávalók:
- 25 dkg sertéshús (pl. oldalas)
- ételízesítő
- őrölt fekete bors
- fokhagyma
- mustár
- fűszeres olívaolaj (saját készítés)
- kakukkfű
- vöröshagyma
- paradicsom
- burgonya
- só
- petrezselyem
Elkészítés:
A húst feldarabolom, megszórom ételízesítővel , borssal, beleteszem egy edénybe. Megkenem mustárral, öntök rá olajat, dobok rá 1-2 kakukkfüvet, s legalább két napra beteszem a hűtőbe. Amikor már jól megpácolódott, tepsibe teszem, rávágom a hagymát és a paradicsomot, s ropogósra sütöm, időnként meglocsolom a húst a levével, a végén grill fokozatba teszem.Közben héjában megfőzöm a krumplit, s egy serpenyőbe teszem, sózom, borsozom, öntök rá a sülthús levéből. Megpirítom, a végén vágok rá petrezselymet. A húst és a sütl krumplit tányérra szedem, savanyúsággal fogyasztom.
Megjegyzés:
Lehet persze tarjából, karajból is készíteni, úgy még finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése