HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 17., kedd





Hagymás, paradicsomos sülthús

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertéshús (pl. oldalas)
  • ételízesítő
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma
  • mustár
  • fűszeres olívaolaj (saját készítés)
  • kakukkfű
  • vöröshagyma
  • paradicsom
  • burgonya
  • petrezselyem

Elkészítés:

A húst feldarabolom, megszórom ételízesítővel , borssal, beleteszem egy edénybe. Megkenem mustárral, öntök rá olajat, dobok rá 1-2 kakukkfüvet, s legalább két napra beteszem a hűtőbe. Amikor már jól megpácolódott, tepsibe teszem, rávágom a hagymát és a paradicsomot, s ropogósra sütöm, időnként meglocsolom a húst a levével, a végén grill fokozatba teszem.
Közben héjában megfőzöm a krumplit, s egy serpenyőbe teszem, sózom, borsozom, öntök rá a sülthús levéből. Megpirítom, a végén vágok rá petrezselymet. A húst és a sütl krumplit tányérra szedem, savanyúsággal fogyasztom.

Megjegyzés:

Lehet persze tarjából, karajból is készíteni, úgy még finomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése