Sült csirkemell sült padlizsánnal, mexikói vegyes zöldséggel és rizzsel
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 2 szelet egy nagyobb padlizsánból
- mexikói zöldségkeverék
- rizs
- fűszerolaj
- vaj
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- só
- fokhagyma
- fokhagymás petrezselymes fűszerkeverék
- petrezselyem
- 1 szelet paradicsom
Elkészítés:
A csirkemelleket kicsit kiklopfolom, beteszem egy tálba bekenem fokhagymával, megszórom a borssal, pirospaprikával, öntök rá a saját készítésű fűszerolajból, s beteszem a hűtőbe 2-3 napra.Amikor készítem, a nagy padlizsánból 2 szeletet levágok, a rizst megfőzöm egy kevés Vegetával, a zöldségkeveréket kevés olajon megpárolom.
Egy serpenyőben kevés vajjal megsütöm a húst és a padlizsánszeleteket (melyeket előzőleg sóztam, borsoztam) mindkét oldalukon, majd tálalom. A hozzávalókat a tányérra helyezem, a rizst megszórom a petrezselymes fokhagymás fűszerkeverékkel, teszek rá egy petrezselyem ágat, a padlizsánra pedig 1 szelet paradicsomot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése