HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 26., csütörtök




Sült csirkemell sült padlizsánnal, mexikói vegyes zöldséggel és rizzsel

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 2 szelet egy nagyobb padlizsánból
  • mexikói zöldségkeverék
  • rizs
  • fűszerolaj
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • fokhagyma
  • fokhagymás petrezselymes fűszerkeverék
  • petrezselyem
  • 1 szelet paradicsom

Elkészítés:

A csirkemelleket kicsit kiklopfolom, beteszem egy tálba bekenem fokhagymával, megszórom a borssal, pirospaprikával, öntök rá a saját készítésű fűszerolajból, s beteszem a hűtőbe 2-3 napra.
Amikor készítem, a nagy padlizsánból 2 szeletet levágok, a rizst megfőzöm egy kevés Vegetával, a zöldségkeveréket kevés olajon megpárolom.
Egy serpenyőben kevés vajjal megsütöm a húst és a padlizsánszeleteket (melyeket előzőleg sóztam, borsoztam) mindkét oldalukon, majd tálalom. A hozzávalókat a tányérra helyezem, a rizst megszórom a petrezselymes fokhagymás fűszerkeverékkel, teszek rá egy petrezselyem ágat, a padlizsánra pedig 1 szelet paradicsomot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése