HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 2., hétfő






Prósza, szilvalekvárral, mézzel

Hozzávalók:

  • 30 dg kukoricaliszt
  • kevés zsír, vagy olaj
  • 5 dg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • kevés élesztő
  • liszt
  • vaj
  • szilvalekvár
  • méz

Elkészítés:

A zsiradékot a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, sót, lisztet, a 1,5 dl tejet, és a kevés langyos tejben felfuttatott élesztőt. Összekeverjük, s a masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
A tészta tetejét szilvalekvárral bőven megszórjuk, s kisütjük.
Tálaláskor kockára vágjuk, porcukorral, vagy cukorral hintjük ,s a közepére egy kevés mézet csöppentünk.

Megjegyzés:

Készíthetjük természetesen baracklekvárral, vagy bármely más gyümölcsízzel (lekvárral, jammel).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése