Halassaláta
Hozzávalók:
- néhány fejes saláta levél
- 1 fej lila hagyma
- 2 db paradicsom
- chilipaprika
- 1 doboz halkonzerv (szardínia, szardella, lehet paradicsomos is)
- olívaolaj
- citrom
- olívabogyó
- só
- bors
- oregano
- chiliszósz
- fokhagymás petrezselymes fűszerkeverék
- 1 db zsemle
- olívaolaj
- fokhagyma
Elkészítés:
Egy tányérba teszek néhány saláta levelet összetépdesve, olívabogyót, karikázok rá lila hagymát és paradicsomot, vágok rá chilipaprikát, szórok rá sót, borsot, oreganot, fokhagymás petrezselymes fűszerkeveréket, meglocsolom citrom levével, olívaolajjal. Ráteszem a haldarabokat. Meglocsolom chili szósszal. Beteszem a hűtőbe.Fogyasztáskor egy zsemlét félbevágva megpirítok, bedörzsölöm fokhagymával, s öntök rá olívaolajat, nyomok, vagy szeletelek rá fokhagymát. Együtt fogyasztom egy pohár vörösbor kíséretében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése