HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 31., kedd




Halassaláta

Hozzávalók:

  • néhány fejes saláta levél
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 db paradicsom
  • chilipaprika
  • 1 doboz halkonzerv (szardínia, szardella, lehet paradicsomos is)
  • olívaolaj
  • citrom
  • olívabogyó
  • bors
  • oregano
  • chiliszósz
  • fokhagymás petrezselymes fűszerkeverék
  • 1 db zsemle
  • olívaolaj
  • fokhagyma

Elkészítés:

Egy tányérba teszek néhány saláta levelet összetépdesve, olívabogyót, karikázok rá lila hagymát és paradicsomot, vágok rá chilipaprikát, szórok rá sót, borsot, oreganot, fokhagymás petrezselymes fűszerkeveréket, meglocsolom citrom levével, olívaolajjal. Ráteszem a haldarabokat. Meglocsolom chili szósszal. Beteszem a hűtőbe.
Fogyasztáskor egy zsemlét félbevágva megpirítok, bedörzsölöm fokhagymával, s öntök rá olívaolajat, nyomok, vagy szeletelek rá fokhagymát. Együtt fogyasztom egy pohár vörösbor kíséretében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése