Lecsós hús
Hozzávalók:
- 30 dkg sertés vagy marhahús
- fűszeres olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db lecsópaprika
- 4 db hegyes zöld paprika
- 3 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- ételízesítő
- őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
- paprika krém (pl. Erős Pista)
A hagymát megpirítom, a végén rádobom a fokhagymákat és a felkockázott húst. Kis idő elteltével jöhet a paprika, chili és a paradicsom. Megszórom a fűszerekkel, teszek bele paprikakrémet. (Sózni nem kell, mert az ételízesítő és az Erős Pista is sós.) Ha a paradicsom nem engedett elég levet, öntök rá egy kevés vizet, s készre főzöm.
A lecsós hús lényegében pörkölt, csak a szokásosnál több hagyma, paprika és paradicsom van benne.
Tetszés szerinti körettel tálalható. Én most rizst, sült padlizsánt és párolt vegyes zöldséget ettem hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése