HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 28., szombat




Lecsós hús

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertés vagy marhahús
  • fűszeres olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db lecsópaprika
  • 4 db hegyes zöld paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • ételízesítő
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • paprika krém (pl. Erős Pista)
Elkészítés:
A hagymát megpirítom, a végén rádobom a fokhagymákat és a felkockázott húst. Kis idő elteltével jöhet a paprika, chili és a paradicsom. Megszórom a fűszerekkel, teszek bele paprikakrémet. (Sózni nem kell, mert az ételízesítő és az Erős Pista is sós.) Ha a paradicsom nem engedett elég levet, öntök rá egy kevés vizet, s készre főzöm.
A lecsós hús lényegében pörkölt, csak a szokásosnál több hagyma, paprika és paradicsom van benne.
Tetszés szerinti körettel tálalható. Én most rizst, sült padlizsánt és párolt vegyes zöldséget ettem hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése