HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 25., szerda




Klasszikus tojásos lecsó

Hozzávalók:

  • 2 db hagyma
  • 3 db lecsópaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chilipaprika
  • 2 szelet bacon
  • olaj
  • 2 tojás
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomokat darabolom. Egy serpenyőben olajat melegítek, beledobom a felszeletelt bacont, majd a hagymát, a végén a fokhagymát, megpíritom. Ízesítem a Vegetával és borssal, beledobom a paprikákat, majd a paradicsomot, megszórom a pirospaprikával, készrefőzöm. Belekeverem a tojásokat, tálalom. Vágok rá chilipaprikát.

Megjegyzés:

A feleségem nem szereti a csípős ételeket. Magamnak bogyiszlói paprikából és csípős hegyes zöldpaprikából készítem, s a chilit már a főzéskor beleteszem.

A kedvenceim:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése