Káposztás kocka (cvekedli), füstölt szalonnával, fehérborral
Hozzávalók:
- 1 kisebb káposzta
- olaj
- füstölt szalonna
- cukor
- fehér bor
- só
- bors
- száraztészta (lebbencs)
- vaj
- tejföl
Elkészítés:
A káposztát lereszelem. Egy nagyobb serpenyőbe olajat teszek, ebben megpirítom a szalonnát, majd karamellizálom a cukrot, s beleteszem a káposztát. Sózom, borsozom (jó sok borst használok), s állandó keverés mellett, hogy ne égjen oda, párolom. Amikor már majdnem kész, öntök hozzá egy kevés bort. Sós vízben, melyhez egy kevés olajat adok, megfőzöm a tésztát, leszűröm. Egy serpenyőben kevés vajat olvasztok, beleforgatom a tésztát, s egy kicsit megpirítom. Végül beleforgatom a káposztába, összekeverem. Tálaláskor teszek a közepére egy kanál tejfölt. Aki édesebben szereti, szórhat rá porcukrot is. Én inkább még újra megborsozom.Megjegyzés:
Ha valaki az egyszerűbb (alap) változatot kedveli, annak itt egy videó:
(Forrás: video > smart)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése