HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 20., péntek






Mogyorós meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • csipetnyi só
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • reszelt citromhéj
  • sütőpor
  • vaj
  • meggy
  • mogyoró (lehet dió is)
  • brandy
  • porcukor

Elkészítés:

A tojássárgát összekeverem a sóval. A tojások fehérjét a cukorral habosra verem. A habhoz hozzáadom a tojássárgát, majd a lisztet, a reszelt citromhéjat és a sütőport és lapáttal óvatosan összekeverem.

Egy tepsibe sütőpapírt teszek, megkenem vajjal, szórok rá meggyet, ráöntöm a piskóta tésztát, s megszórom a darabolt mogyoróval. Sütőben szép barnára sütöm. A tányérra két szeletet teszek, öntök rá kevés brandyt, majd megszórom porcukorral. Ezúttal a capucino-hoz használt tejpor és kakaópor keveréket tettem rá. (Egyrészt így érdekesebb, másrészt nem volt itthon porcukor.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése