Mogyorós meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- csipetnyi só
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- reszelt citromhéj
- sütőpor
- vaj
- meggy
- mogyoró (lehet dió is)
- brandy
- porcukor
Elkészítés:
A tojássárgát összekeverem a sóval. A tojások fehérjét a cukorral habosra verem. A habhoz hozzáadom a tojássárgát, majd a lisztet, a reszelt citromhéjat és a sütőport és lapáttal óvatosan összekeverem.
Egy tepsibe sütőpapírt teszek, megkenem vajjal, szórok rá meggyet, ráöntöm a piskóta tésztát, s megszórom a darabolt mogyoróval. Sütőben szép barnára sütöm. A tányérra két szeletet teszek, öntök rá kevés brandyt, majd megszórom porcukorral. Ezúttal a capucino-hoz használt tejpor és kakaópor keveréket tettem rá. (Egyrészt így érdekesebb, másrészt nem volt itthon porcukor.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése