HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2010. augusztus 20., péntek

Vörösboros gulyásleves marhalábszárból, zöldségesen, csipetkével

Vörösboros gulyásleves marhalábszárból, zöldségesen, csipetkével

Hozzávalók:

  • 30 dkg marha lábszár
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • olaj, vagy disznózsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chilipaprika
  • őrölt bors
  • őrölt köménymag
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
  • Vegeta
  • gulyáskrém, vagy kocka
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db kisebb zeller
  • zellerlevél
  • 2 db hegyes csípős zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 db krumpli
  • petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • liszt

Elkészítés:

A fazékba teszünk kevés olajat, ezen megpirítjuk a szalonnát, majd az apróra vágott hagymát, aranybarnára dinszteljük. A végén hozzáadjuk a darabolt fokhagymát, a felszeletelt chilipaprikát, megszórjuk a Vegetával, borssal, őrölt köménnyel. Jöhet a kockára vágott hús, majd a piros paprika, s ráöntjük a vörös bort. Ebben pároljuk tovább a húst. Majd felöntjük vízzel, beletesszük a zöldségeket, s a gulyáskrémet, vagy kockát.
Közben elkészítjük a csipetkét: a tojáshoz sót keverünk, majd összegyúrjuk liszttel, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Amikor már majdnem megfőtt a hús, belecsipkedjük a csipetkét, s készre főzzük a levest. Tálaláskor én még vágok rá chilit és petrezselymet.

Megjegyzés: Van, aki még gombát is tesz bele. Bár én szeretem a gombát, gulyásba eddig még nem tettem. Sőt, ekesandi (Mindmegette) még 1 kanál tejfölt is tesz a közepére. Lehet, hogy kipróbálom egyszer.

Fő a gulyás:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése