A húsos csontból isteni hús, vagy erőlevest lehet főzni, de alaplének is kiváló. Most azonban, mivel jó sok hús volt a csonton önálló leves lett belőle. A vége felé került bele répa, majd zöldborsó és tészta. Egy isteni leves lett az eredmény, mely akár ünnepi asztalra is kerülhet. A tálaláskor a csontról levettem a húst, s úgy került a tányérba.
Korábbi zöldborsó leveseim:
Zöldborsóleves csipetkével
Fehérboros bab-zöldborsóleves füstölt csípős kolbásszal, sült sonkával, tejföllel
Zöldséges, tejszínes zöldborsóleves galuskával
Zöldborsóleves csipetkével, tejjel
Zöldborsóleves
Sárgarépás zöldborsóleves nokedlivel és füstölt csípős kolbásszal
Tárkonyos sárgarépás, chilis zöldborsóleves nokedlivel és tejföllel
Zöldborsóleves zöldségesen eperlevél tésztával és tejföllel
Zöldborsó-sárgarépa-gombaleves
Zöldborsó krémleves tortellinivel, reszelt sajttal
Borsó-karfiol leves cérnatésztával, tejfölösen
Borsó-krumpli-sárgarépa-spárga leves (Spárgaleves zöldségesen)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése