HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2011. március 19., szombat

Borsó-karfiol leves cérnatésztával, tejfölösen

Borsó-karfiol leves cérnatésztával, tejfölösen

Hozzávalók :
  • 1 db kis karfiol fele
  • zöldborsó konzervből
  • Vegeta
  • 1 kocka erőleves
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • cérnametélt
  • chili paprika
  • chili szósz
  • tej
  • tejfől
  • petrezselyem
Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedem, s a borsóval együtt Vegetás vízben felteszem főni. Fűszerezem, teszek bele apróra vágott petrezselymet, chili paprikát.  Egy idő után beleteszem a tésztát is. Készrefőzöm, öntök hozzá tejet. Tálaláskor teszek rá tejfölt, néhány csepp chili szószt és díszítésül petrezselyem zöldet.

4 megjegyzés: