HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. október 13., szombat

Sült sertéskaraj lecsóval és sós krumplival

Sült sertéskaraj lecsóval és sós krumplival


Hozzávalók :

  • 25 dkg sertés karaj
  • 3 db nagyobb krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagy paradicsom
  • 2 db bogyiszlói paprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chili paprika
  • sertés zsír
  • őrölt fekete bors 
  • csípős piros paprika

Elkészítés:

A húst kettévágom, a hagymákat aprítom,  a paradicsomot negyedbe, a paprikákat karikára vágom.

Egy grillserpenyőbe teszek zsírt, ráhelyezem a fűszerezett húst,  s  15-20 perc alatt megsütöm mindkét oldalán.  Majd beteszem az előmelegített sütőbe, s grill fokozaton (200 C fok) készre sütöm.

Amíg a hús sül, megfőzöm a krumplit, s elkészítem a lecsót.

Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé  krumplit és rá lecsót. Szórok rá csípős paprikát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése