Sült sertéskaraj lecsóval és sós krumplival
Hozzávalók :
- 25 dkg sertés karaj
- 3 db nagyobb krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db nagy paradicsom
- 2 db bogyiszlói paprika
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chili paprika
- sertés zsír
- só
- őrölt fekete bors
- csípős piros paprika
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrRQGUwEmEzE_svTaODaFCiktazYA0qD5jKGfhatiEWXDKPGt6mQ0XU7xo_Wz7g_82OeaWC4uGaAAbNZb-_riVSQ0Wqs0V77EGfPhU_wuuSjtW_LvXwv3pIvAJ6cY56dw3sUtU7pKKG6O0/s320/s%25C3%25BCltsert%25C3%25A9skarajlecs%25C3%25B3vals%25C3%25B3skrumplival1.jpg)
Elkészítés:
A húst kettévágom, a hagymákat aprítom, a paradicsomot negyedbe, a paprikákat karikára vágom.
Egy grillserpenyőbe teszek zsírt, ráhelyezem a fűszerezett húst, s 15-20 perc alatt megsütöm mindkét oldalán. Majd beteszem az előmelegített sütőbe, s grill fokozaton (200 C fok) készre sütöm.
Amíg a hús sül, megfőzöm a krumplit, s elkészítem a lecsót.
Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé krumplit és rá lecsót. Szórok rá csípős paprikát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése