Borsó-krumpli-sárgarépa-spárga leves (Spárgaleves zöldségesen)
Lassan vége a spárga szezonnak. Ezért, mivel szeretem a spárgát, még egy finom spárgaleves akartam készíteni. Végül is egy olasz ízvilágú levest kaptam.Hozzávalók:
Elkészítés:
A spárgákat sós, cukros vízben megfőzöm. A sípokat kiveszem, félreteszem. A többit botmixerrel pépesítem, átszűröm.
A hagymákat aprítom. A répát és a krumplit kockára vágom. Egy fazékban a hagymákat megpirítom, ráteszem a zöldségeket. Együtt dinsztelem. Ráöntöm a spárgalevet. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor a zöldségek félpuhák, beleöntöm a borsót is, s vágok bele petrezselymet.
Amikor a zöldségek már puhák, tálalok. A tányérba szedek a levesből, ráteszek három spárga sípot, s petrezselyem levelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése