HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. június 13., szombat

Borsó-krumpli-sárgarépa-spárga leves (Spárgaleves zöldségesen)

Borsó-krumpli-sárgarépa-spárga leves (Spárgaleves zöldségesen)


Lassan vége a spárga szezonnak. Ezért, mivel szeretem a spárgát, még egy finom spárgaleves akartam készíteni. Végül is egy olasz ízvilágú levest kaptam.

Hozzávalók:


  • 6 síp fehér spárga
  • 1 köteg spárga vége és héja
  • 1 db krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 bögre zöldborsó
  • 2 db újhagyma zöldje nélkül
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 köteg petrezselyem
  • 1 ek vaj
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • 6 dl spárga főzőlé

  • Elkészítés:
     
    A spárgákat sós, cukros vízben megfőzöm. A sípokat kiveszem, félreteszem. A többit botmixerrel pépesítem, átszűröm.

    A hagymákat aprítom. A répát és a krumplit kockára vágom. Egy fazékban a hagymákat megpirítom, ráteszem a zöldségeket. Együtt dinsztelem. Ráöntöm a spárgalevet.  Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor a zöldségek félpuhák, beleöntöm a borsót is, s vágok bele petrezselymet.

    Amikor a zöldségek már puhák, tálalok. A tányérba szedek a levesből, ráteszek három spárga sípot, s petrezselyem levelet.






    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése