Már rég szerepelt resztelt máj a blogomon, ráadásul ilyen összetételben még sosem.Talán soknak tűnik a máj és kolbász együtt, de nagyon finom.
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésmáj
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 1 dl vörösbor
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- majoranna
- 1 ek sertészsír
- 3 db nagy krumpli
- díszítésnek chili
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuwk_CYPZV8m8AAJVC1rUC6lK-ynYk5a15nN0LgsPp9EXpoJUjHKH3dW4PBGYNZ7RCrijAVa1R8rLYHmeUfNo3NFgeyVOjjvwZMxNtXQgn7EnFJh67a7a55hafWNjKlLWDkBbmBhlTguPw/s320/v%25C3%25B6r%25C3%25B6sborosreszteltsert%25C3%25A9sm%25C3%25A1jkolb%25C3%25A1szoslecs%25C3%25B3val2.jpg)
A lecsóhoz:
- 10 dkg füstölt csípős kolbász
- 1 db vöröshagyma
- 2 paprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili
- 2 db paradicsom
- 1 ek zsír
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, felszeletelem.
Elkészítem a lecsót. A kolbászt felszeletelem, a többi hozzávalót tetszés szerint felvágom. Egy edényben zsíron megdinsztelem a hagymát, a kolbászt megpirítom, félreteszem. Ráteszem a zöldségeket, roppanósra megdinsztelem, visszateszem a kolbászt.
Közben a hagymákat apróra, a chillit karikára, a májat csíkokra vágom, a szalonnát aprítom. Egy serpenyőben kevés zsíron megsütöm a szalonnát. Rajta megpirítom a hagymát, ráteszem a májat, fűszerezem (a só kivételével), néhány percig sütöm, majd ráöntöm a vörösbort. Rövid párolás után elzárom a tűzhelyt.
Tálalok, a tányér közepére teszek a sós krumpliból, mellé a májból, a másik oldalra pedig a lecsóból. A májat és a krumplit megszórom sóval. Chilivel díszítem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése