Már rég szerepelt resztelt máj a blogomon, ráadásul ilyen összetételben még sosem.Talán soknak tűnik a máj és kolbász együtt, de nagyon finom.
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésmáj
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 1 dl vörösbor
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- majoranna
- 1 ek sertészsír
- 3 db nagy krumpli
- díszítésnek chili
A lecsóhoz:
- 10 dkg füstölt csípős kolbász
- 1 db vöröshagyma
- 2 paprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili
- 2 db paradicsom
- 1 ek zsír
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, felszeletelem.
Elkészítem a lecsót. A kolbászt felszeletelem, a többi hozzávalót tetszés szerint felvágom. Egy edényben zsíron megdinsztelem a hagymát, a kolbászt megpirítom, félreteszem. Ráteszem a zöldségeket, roppanósra megdinsztelem, visszateszem a kolbászt.
Közben a hagymákat apróra, a chillit karikára, a májat csíkokra vágom, a szalonnát aprítom. Egy serpenyőben kevés zsíron megsütöm a szalonnát. Rajta megpirítom a hagymát, ráteszem a májat, fűszerezem (a só kivételével), néhány percig sütöm, majd ráöntöm a vörösbort. Rövid párolás után elzárom a tűzhelyt.
Tálalok, a tányér közepére teszek a sós krumpliból, mellé a májból, a másik oldalra pedig a lecsóból. A májat és a krumplit megszórom sóval. Chilivel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése