HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. október 5., péntek

Vörösboros resztelt sertésmáj kolbászos lecsóval és sós krumplival

Vörösboros resztelt sertésmáj kolbászos lecsóval és sós krumplival

Már rég szerepelt resztelt máj a blogomon, ráadásul ilyen összetételben még sosem.Talán soknak tűnik a máj és kolbász együtt, de nagyon finom. 

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésmáj   
  • 1  szelet füstölt szalonna 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili 
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • majoranna
  • 1 ek sertészsír
  • 3 db nagy krumpli 
  • díszítésnek chili

A lecsóhoz:
  • 10 dkg füstölt csípős kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek zsír

Elkészítés:


A krumplit héjában  megfőzöm, megpucolom, felszeletelem.

Elkészítem a lecsót. A kolbászt felszeletelem, a többi hozzávalót tetszés szerint felvágom. Egy edényben zsíron megdinsztelem a hagymát, a kolbászt megpirítom, félreteszem. Ráteszem a zöldségeket, roppanósra megdinsztelem, visszateszem a kolbászt.

Közben a hagymákat apróra, a chillit karikára, a májat csíkokra vágom, a szalonnát aprítom. Egy serpenyőben kevés zsíron megsütöm a szalonnát. Rajta megpirítom a hagymát, ráteszem a májat, fűszerezem (a só kivételével), néhány percig sütöm, majd ráöntöm a vörösbort. Rövid  párolás után elzárom a tűzhelyt.

Tálalok, a tányér közepére teszek a sós krumpliból, mellé a májból, a másik oldalra pedig a lecsóból. A májat és a krumplit megszórom sóval. Chilivel díszítem.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése