A medvehagyma szezonja van. Ebből az alkalomból egy magyar-olasz tésztát (pasta-t) készítettem.
Hozzávalók :
- 25 dkg spagetti
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dk csiperke gomba
- 4 db chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db újhagyma zöldjével
- 20 levél medvehagyma
- 2 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A tésztát al dente megfőzöm.
Közben a szalonnát felkockázom, az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát aprítom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, hozzáadom a hagymát, majd a többi zöldséget, fűszerezem.
A sajtot lereszelem.
A tésztát leszűröm, tányérra szedem, rárakom a ragút. Díszítem chilivel, medvehagymalevéllel, szórok rá chilit és sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése