Tejfölös rakott kel csőben sütve
Ez a tepsis rakott kell a Mindmegette és a Zepter receptversenyére készült, de elvétettem a nevezési határidőt. Sebaj. Nagyon finomra sikeredett az ételem. Jót lakmároztam belőle, s maradt még későbbre is.
Hozzávalók :
- 1 fej kelkáposzta
- 15 dkg rizs
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db chili
- 1 db répa
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- köménymag
- kakukkfű
- szerecsendió
- olívaolaj
- vaj
- 2 dl tejföl
- 4 db chili tálaláshoz
Elkészítés:
A megmosott káposztaleveleket kettévágom, s néhány percre forró sós vízbe dobom. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, s a petrezselymet aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom, a répát lereszelem.
Egy serpenyőben a hagymát olívaolajon megpirítom, rádobom a fokhagymát,chili paprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.
A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem a zöldségeket, s az összevágott petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.
Egy tepsit kivajazok, belerakom a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposztalevelekkel borítom. Meglocsolom bőven tejföllel.
Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.
Tálalok, kanalazok rá tejfölt, borsozom, vágok rá chilipaprikát, s díszítem egy chilivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése