Sertés csülök pékné módra krumpli és hagyma ágyon
Kedvencem a csülök. Bár sok időt igényel az elkészítése, de viszonylag kevés munkával nagyon finom étel kerülhet az asztalunkra számos variációban. Most az egyik legegyszerűbbet, de talán a legkedveltebbet sütöttem.
Hozzávalók :
- 1 db főtt füstölt sertés hátsó csülök, 140 dkg (csonttal)
- 9 db burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db paradicsom
- 2 ek sertészsír
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt majoranna
- sült krumpli fűszerkeverék
- 1 dl sör
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, hasábokra vágom. A csülökből eltávolítom a csontot, félbevágom.
Egy nagy nyél nélküli serpenyőt kizsírozok, ráterítem a krumplit. Sózom, borsozom, meghintem a sült krumpli fűszerkeverékkel. Ráteszem a csülökhúst, a bőrét átlósan beirdalom. Megszórom borssal és majorannával, zsírral megkenem.
A hagymákat megpucolom, a vöröshagymát négybe vágom, a paradicsomokat megfelezem. A zöldségeket a serpenyőbe rakom, a csülök köré, öntök rá sört. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
A csülköt időnként locsolgatom a sütőlével.
Bő 1 óra után átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok).
Amikor minden megpuhult, megsült, kellő színt kapott, elzárom a tűzhelyet, tálalok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése