HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. március 12., vasárnap

Sertés csülök pékné módra krumpli és hagyma ágyon

Sertés csülök pékné módra krumpli és hagyma ágyon


Kedvencem a csülök.  Bár sok időt igényel az elkészítése, de viszonylag kevés munkával nagyon finom étel kerülhet az asztalunkra számos variációban. Most az egyik legegyszerűbbet, de talán a legkedveltebbet sütöttem.

Hozzávalók :

  • 1 db főtt füstölt sertés hátsó csülök, 140 dkg (csonttal)
  • 9 db burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 ek sertészsír
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt majoranna
  • sült krumpli fűszerkeverék
  • 1 dl sör

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, hasábokra vágom. A csülökből eltávolítom a csontot, félbevágom.

Egy nagy nyél nélküli serpenyőt kizsírozok, ráterítem a krumplit. Sózom, borsozom, meghintem a sült krumpli fűszerkeverékkel. Ráteszem a csülökhúst, a bőrét átlósan beirdalom. Megszórom borssal és majorannával, zsírral megkenem.

A hagymákat megpucolom, a vöröshagymát négybe vágom, a paradicsomokat megfelezem. A zöldségeket a serpenyőbe rakom, a csülök köré, öntök rá sört. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

A csülköt időnként locsolgatom a sütőlével.

Bő 1 óra után átkapcsolok grill fokozatra (200 C fok).

Amikor minden megpuhult, megsült, kellő színt kapott, elzárom a tűzhelyet, tálalok. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése