HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. március 7., kedd

Darált hússal, gerslivel rakott savanyú káposzta, fehérborral, tejfölösen

Darált hússal, gerslivel rakott savanyú káposzta, fehérborral, tejfölösen


Ez a változat még nem került fel eddig.

Hozzávalók:


  • 50 dkg savanyított káposzta
  • 25 dkg darált sertés hús
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • kakukkfű
  • 1 csésze gersli
  • 1 ek sertészsír
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • aprított chili
  • 2 db chilipaprika

Elkészítés:

A gerslit előfőzöm.

A hagymákat és a szalonnát aprítom. Egy serpenyőben zsíron megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a darálthúst. Kifehéredés után fűszerezem, öntök rá egy keveset a káposzta levéből. Párolom, majd hozzákeverem a tejföl jó felét, majd a gerslit.

Egy tűzálló edénybe rakom a káposzta felét, erre pakolom a ragut, lezárom káposztával, meglocsolom a ragu levével és a borral. Behelyezem az előmelegített sütőbe, s 180 C fokon 30 percig párolom.

Tálaláskor szedek egy tányérba a káposztából, szórok rá aprított chilit, kanalazok rá tejfölt, s teszek rá egy chilit. Kenyérrel fogyasztom, fehérbort iszom hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése