HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. március 17., péntek

Tejfölös darált húsos rakott karfiol mozzarellával

Tejfölös darált húsos rakott karfiol mozzarellával


Ez egy egyszerű rakott karfiol sok tejföllel és prézlivel.

Hozzávalók :

  • 1 kisebb karfiol
  • 20 dkg darált sertéshús 
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 17,5 dkg mozzarella
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedem, sós vízben előfőzöm.

Az aprított hagymát olajon megdinsztelem, rádobom a darált húst, kicsit megpirítom, szórok rá pirospaprikát.

Egy hőálló edény alját kivajazom, szórok rá zsemlemorzsát, ráhelyezem a karfiolt. Ráöntöm a húsos ragut, ráteszem a szeletelt mozzarellát, öntök rá tejfölt, sózom, borsozom. Megszórom zsemlemorzsával, teszek rá  kevés vajat, 180 C fokon hőlégkeverésen kb 25 perc alatt megsütöm.

Tálaláskor kanalazok rá még tejfölt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése