Ma ezzel leptem meg magam ebédre. Mivel a nejem - az eddigi hozzáállása ismeretében - nem fog enni belőle, marad még későbbre is 2 adag.
Hozzávalók :
- 3 db nagyobb csirkecomb
- 6 db burgonya
- 2 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes paprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 dl főző tejszín
Elkészítés:
A combokat sózom, borsozom, megszórom paprikával és meglocsolom olajjal. Beteszem a hűtőbe egy napra.
Másnap a burgonyákat héjában megfőzöm. Megpucolom, karikára vágom.
Egy nyél nélküli nagy serpenyőben olajon a combokat mindkét oldalukon elősütöm. Kiveszem, félreteszem.
A paradicsomokat felszeletelem, a paprikát karikára vágom.
A serpenyőbe rétegesen lerakom a krumpliszeleteket, sózom, borsozom. Ráhelyezem a combokat, körberakom a paprikával, paradicsommal. Sózom, borsozom. Locsolok rá olajat, öntök rá tejszínt. Letakarom alufóliával, beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
55 perc után leveszem a fóliát, a pecsenyelével meglocsolom a combokat és a zöldségeket. Átkapcsolok grillfokozatra (200 C fok), s tovább sütöm még 30 percig.
Tálaláskor szedek a tányérra egy combot és mellé körítést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése