Fusilli kolozsvári szalonnával, chilivel, paradicsommal, kéksajttal és medvehagymával
Az idei év első medvehagymás étele.
Hozzávalók :
- 25 dkg fusilli
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 0,5 csokor medvehagyma
- 2 db chili
- 1 ek olíva olaj
- 5 dkg kéksajt (Bleu d' Auvergne)
- só
- őrölt fekete bors
- 2 db medvehagymalevél tálaláshoz
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzöm.
A szalonnát kockára vágom, a fokhagymát aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a medvehagymát szeletelem.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, hozzáadom a fokhagymát, a paradicsomot, majd a medvehagymát. Belevágom a chilit. Sózom, borsozom.
A tésztát rászedem a zöldséges ragúra, összekeverem.
Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, morzsolok rá kéksajtot, díszítem medvehagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése