HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. március 18., szombat

Fusilli kolozsvári szalonnával, chilivel, paradicsommal, kéksajttal és medvehagymával

Fusilli kolozsvári szalonnával, chilivel, paradicsommal, kéksajttal és  medvehagymával


Az idei év első medvehagymás étele.

Hozzávalók :

  • 25 dkg fusilli
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 0,5 csokor medvehagyma
  • 2 db chili
  • 1 ek olíva olaj
  • 5 dkg kéksajt (Bleu d' Auvergne)
  • őrölt fekete bors
  • 2 db medvehagymalevél tálaláshoz

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzöm.

A szalonnát kockára vágom, a fokhagymát aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a medvehagymát szeletelem.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, hozzáadom a fokhagymát, a paradicsomot, majd a medvehagymát. Belevágom a chilit. Sózom, borsozom.

A tésztát rászedem a zöldséges ragúra, összekeverem.

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, morzsolok rá kéksajtot, díszítem medvehagymával.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése