Klasszikus rakott krumpli sajttal megszórva
Szeretem a rakott krumplit, gyakran variálom, most így készítettem.
Hozzávalók :
Elkészítés:
A krumplit felteszem héjában főni, 2 db tojást keményre főzök. A szalonnát kockára vágom, kolbászt felszeletelem.
Egy serpenyőben zsíron megsütöm a szalonnát és a kolbászt.
Amikor megfőtt a krumpli megpucolom, s egy vajjal kikent fayance tálba szeletelem a felét. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával. Rárakom a szeletelt tojásokat, a sült szalonnát és kolbászt, beborítom a krumpli másik felével, ismét fűszerezem. A tejfölbe belekeverek egy tojást, vágok bele chilit, rálocsolom a krumplira. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
Közben a sajtokat lereszelem.
Amikor már szépen megsült, rászórom a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát, s visszateszem, átállítom grill fokozatra, s kb. 10 percig tovább sütöm, hogy a sajt megolvadjon, s egy kicsit megpiruljon.
Tálaláskor szedek a krumpliból egy tányérra, egy paradicsommal díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése