HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. december 12., hétfő

Klasszikus rakott krumpli sajttal megszórva

Klasszikus rakott krumpli sajttal megszórva


Szeretem a rakott krumplit, gyakran variálom, most így készítettem.

Hozzávalók :


  • 12 db nagyobb krumpli
  • 3 db tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 szál csípős parasztkolbász
  • chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • füstölt sajt
  • Trappista sajt
  • zsemle morzsa
  • 1 ek sertészsír
  • 4 db kicsi paradicsom.

  • Elkészítés:

    A krumplit felteszem héjában főni, 2 db tojást keményre főzök. A szalonnát kockára vágom, kolbászt felszeletelem.

    Egy serpenyőben zsíron megsütöm a szalonnát és a kolbászt.

    Amikor megfőtt a krumpli megpucolom, s egy vajjal kikent fayance tálba szeletelem a felét. Sózom, borsozom, megszórom piros paprikával. Rárakom a szeletelt tojásokat, a sült szalonnát és kolbászt, beborítom a krumpli másik felével, ismét fűszerezem. A tejfölbe belekeverek egy tojást, vágok bele chilit, rálocsolom a krumplira. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

    Közben a sajtokat lereszelem.

    Amikor már szépen megsült, rászórom a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát, s visszateszem, átállítom grill fokozatra, s kb. 10 percig tovább sütöm, hogy a sajt megolvadjon, s egy kicsit megpiruljon.

    Tálaláskor szedek a krumpliból egy tányérra, egy paradicsommal díszítem.









    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése