Egyszerű kacsafarhát húsleves
Ezúttal csak farhátból készült a leves, jó zöldségesen, galuska, vagy tészta nélkül.
Hozzávalók :
- 2 db kacsafarhát
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem-
gyökér - 1 fej karalábé
- 1 fej kicsi zeller
- 1 db csípős hegyes paprika
- 3 db chili
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db krumpli
- zellerlevél
- petrezselyemlevél
- egész fekete bors
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- 6 dl víz
- 2 db chili a tálaláshoz
Elkészítés:
A farhátakat megmosom, egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, fűszerezem. Amíg a farhát fő, felvágom a zöldségeket, majd a leveshez adom.
Amikor a farhát megfőtt, leszedem a húst.
Tálaláskor merek a levesből, rakok bele húst, s teszek rá egy chilit.
A legjobb levesek egyike :-)
VálaszTörlésÉn is szeretem. Ráadásul amellett, hogy finom, fillérekből kihozható.
Törlés