HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. december 14., szerda

Zöldbabfőzelék fasírttal

Zöldbabfőzelék fasírttal


Bár december van, a zöldbabról azért nem kell lemondani, a mélyfagyasztott is megteszi, s még pucolni sem kell.

Hozzávalók:


A zöldbabfőzelékhez:
  • 40 dkg fagyasztott zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
  • babérlevél
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • liszt
  • 1 dl tejföl
  • ecet
  • cukor

A fasírthoz:
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zsemle
  • tej
  • 1 tojás
  • 3 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős fűszerpaprika
  • napraforgó olaj


Elkészítés:


A fasírthoz a zsemlét tejbe áztatom, a hagymákat aprítom.

A babot felteszem főni 1 db babérlevéllel.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, rádobom a darált húst, fehéredésig sütöm. Átrakom egy keverőtálba, hozzáadom  az összetépett zsemlét, a tojást, az aprított petrezselymet, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát. Összekeverem, s lapított pogácsákat formázok. 

Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, hozzáadom a babhoz. A serpenyőben kevés rántást készítek, fűszerezem, ezt is hozzákeverem a babhoz. Teszek bele kevés cukrot és ecetet, keverek bele tejfölt. Felforralom és és kész.

Közben olajban megsütöttem a fasírtot.

Tálaláskor egy mélytányérba merem a főzeléket, teszek rá 2 db fasírtot. Kenyérrel fogyasztom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése