Zöldbabfőzelék fasírttal
Bár december van, a zöldbabról azért nem kell lemondani, a mélyfagyasztott is megteszi, s még pucolni sem kell.
Hozzávalók:
A zöldbabfőzelékhez:
- 40 dkg fagyasztott zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
- babérlevél
- Vegeta
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- liszt
- 1 dl tejföl
- ecet
- cukor
A fasírthoz:
- 20 dkg darált sertéshús
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zsemle
- tej
- 1 tojás
- 3 szál petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős fűszerpaprika
- napraforgó olaj
Elkészítés:
A fasírthoz a zsemlét tejbe áztatom, a hagymákat aprítom.
A babot felteszem főni 1 db babérlevéllel.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, rádobom a darált húst, fehéredésig sütöm. Átrakom egy keverőtálba, hozzáadom az összetépett zsemlét, a tojást, az aprított petrezselymet, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát. Összekeverem, s lapított pogácsákat formázok.
Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, hozzáadom a babhoz. A serpenyőben kevés rántást készítek, fűszerezem, ezt is hozzákeverem a babhoz. Teszek bele kevés cukrot és ecetet, keverek bele tejfölt. Felforralom és és kész.
Közben olajban megsütöttem a fasírtot.
Tálaláskor egy mélytányérba merem a főzeléket, teszek rá 2 db fasírtot. Kenyérrel fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése