HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. december 21., szerda

Kolbászhússal rakott kel és savanyított káposzta tejfölösen

Kolbászhússal rakott kel és savanyított káposzta tejfölösen


Rakott kel receptet már sokat raktam fel. Ezúttal kombináltam savanyított káposztával, s töltelékként kolbászhúst használtam.

Hozzávalók :

  • 1 kicsi fej kelkáposzta
  • 20 dkg savanyított káposzta
  • 25 dkg darált fűszerezett hús (kolbászhús
  • 1 szelet szalonna
  • 15 dkg rizs
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • kakukk fű
  • szerecsendió
  • 1 ek sertészsír
  • vaj
  • chili szósz
  • tejföl
  • 2 db chili (tálaláshoz)


Elkészítés:

A megmosott káposztaleveleket 2-3 darabra vágom, s néhány percre lobogó forró vízbe dobom.

Egy serpenyőben zsíron megpirítom az apróra vágott szalonnát, az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, a végén rádobom a fokhagymát, chili paprikát és a darát húst. Kevergetem, míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba.

A rizst egy kicsit megpirítom a visszamaradt zsiradékon, majd felengedem vízzel, s előfőzöm.

Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, megszórom a fűszerekkel, vágok bele egy chilit. Jól összekeverem.

Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, rá a savanyított káposzta felét, beborítom a töltelékkel, majd jön a káposzta és a kelkáposztalevelek második fele. Végül meglocsolom tejföllel.

Előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélkül meggrillezem.

Tálaláskor meglocsolom chili szósszal, és teszek rá még tejfölt. Díszítem egy chilivel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése