Kolbászhússal rakott kel és savanyított káposzta tejfölösen
Rakott kel receptet már sokat raktam fel. Ezúttal kombináltam savanyított káposztával, s töltelékként kolbászhúst használtam.
Hozzávalók :
- 1 kicsi fej kelkáposzta
- 20 dkg savanyított káposzta
- 25 dkg darált fűszerezett hús (kolbászhús
- 1 szelet szalonna
- 15 dkg rizs
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 db chili paprika
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- köménymag
- kakukk fű
- szerecsendió
- 1 ek sertészsír
- vaj
- chili szósz
- tejföl
- 2 db chili (tálaláshoz)
Elkészítés:
A megmosott káposztaleveleket 2-3 darabra vágom, s néhány percre lobogó forró vízbe dobom.
Egy serpenyőben zsíron megpirítom az apróra vágott szalonnát, az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, a végén rádobom a fokhagymát, chili paprikát és a darát húst. Kevergetem, míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba.
A rizst egy kicsit megpirítom a visszamaradt zsiradékon, majd felengedem vízzel, s előfőzöm.
Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, megszórom a fűszerekkel, vágok bele egy chilit. Jól összekeverem.
Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, rá a savanyított káposzta felét, beborítom a töltelékkel, majd jön a káposzta és a kelkáposztalevelek második fele. Végül meglocsolom tejföllel.
Előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélkül meggrillezem.
Tálaláskor meglocsolom chili szósszal, és teszek rá még tejfölt. Díszítem egy chilivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése