Vörösboros kacsanyak pörkölt, hagymás szaftos krumplival
Volt a hűtőben 4 db kacsanyak, ebből készült ez az étel. Lehet, hogy egy darabig, a megugrott árak miatt, nem kerül kacsa az asztalra.
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb kacsanyak
- 1 db vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- 1 ek paradicsompüré
- 1 dl vörösbor
- kacsazsír
- 2 db chili díszítéshez
- 5 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.
A megfűszerezett kacsanyakakat egy serpenyőben megsütöm, félreteszem.
A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem. Visszateszem a kacsanyakakat, feleresztem vízzel, főzöm. Amikor már majdnem puha, adok hozzá paradicsompürét, öntök hozzá vörösbort. Tovább sütöm, hogy a hús teljesen megpiruljon és a szaft besűrűsödjön.
Közben elkészítem a krumplit. A hagymákat aprítom, a felkockázott krumplit sós vízben megfőzöm. A krumplit egy kicsit megnyomogatom, hozzákeverem a hagymákat, a szaft egy részét, fűszerezem.
Tálalok. A tányérra rakok két kacsanyakat, rá szaftot, mellé krumplit. Díszítem egy chilipaprikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése