A madárinfluenza miatti kényszerlevágások máris éreztetik hatásukat. Az eddig oly olcsó - s gyakran akciózott - kacsaszárnytő árát máris a duplájára emelték a piacon a hentesek.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kacsaszárnytőket sózom, borsozom.
Egy serpenyőben kacsazsírt olvasztok, rárakom a kacsaszárnytő darabokat, ezekre is teszek zsírt, öntök rá egy kevés vizet. Betakarom alufóliával, s elkezdem sütni 200 C fokra előmelegített sütőben.
10 perc után megfordítom, a húst meglocsolom a szaftjával. 20 perc után leveszem a fóliát, meglocsolom, ráöntöm a bort, kenek rá mézet. Még 10 percig pirítom.
Míg a kacsa sül, elkészítem a hagymás krumplit. A krumplikat megpucolom, kockára vágom, felteszem sós vízben főni. A hagymát aprítom. Amikor megpuhult (kb. 30 perc) krumplinyomóval összetöröm. Hozzákeverem a hagymát. Beteszem egy serpenyőbe, locsolok rá a kacsa szaftjából, s egy kicsit megpirítom.
Tálaláskor szedek a tányérra egy kacsaszárnytövet, hozzá krumplit, s rakok mellé uborkát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése