Fácánleves zöldségesen, cérnametélttel, tokaji szamorodnival
Ünnepre egy ünnepi leves.
Hozzávalók:
- 1 db kisebb konyhakész fácán
- 4 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem-
gyökér - 1 db zellergumó zöldjével
- 1 db karalábé
- 2 fej gomba
- 2 db burgonya
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chili
- 1 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál kakukkfű
- 1 szelet gyömbér
- 1 db babérlevél
- 1 db szárnyas húsleveskocka
- só
- 10 szem egész bors
- 1 szem szegfűszeg
- 5 szem borókabogyó
- 1 késhegynyi sáfrány
- majoranna
- 1 dl tokaji száraz szsamorodni
- petrezselyemlevél
- 1 l víz
- 0,5 csésze cérnametélt
- 4 db chili
Elkészítés:
A fácánt feldarabolom, majd fazékba teszem, felöntöm vízzel, elkezdem főzni. Mikor felforrt, lehabozom, s lassú gyöngyöző főzéssel tovább főzöm. A zöldségeket megpucolom, s darabolom. Fél óra elteltével a leveshez adom, fűszerezem.
Mérsékelt tűzön legalább 2 órán keresztül gyöngyözve főzöm. Amikor a hús már puha, hozzáöntöm a bort, felforralom.
A tésztát külön megfőzőm.
A húst leszedem a csontokról.
Tálaláskor teszek a tányérba húst, tésztát, s szedek rá levest, valamint zöldséget. Díszítem chilivel és petrezselyemlevelekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése