Immár decembert írunk, de a sütőtökkrémleves még mindig trendi.
Hozzávalók:
- 1 db kisebb kanadai tök
- 1 db 2 cm-es gyömbér
- 2 tk cukor
- 2 tk méz
- olívaolaj
- 1 db marhahúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- 1 db chili
- 3 tk chili chips
- 2 tk tökmagolaj
- 2 db magos császárzsemle
Elkészítés:
A tököt hosszában félbevágom, magjait eltávolítom, meghámozom, feldarabolom. Egy serpenyőbe rakom, szórok rá 2 tk cukrot, locsolok rá olívaolajat és csurgatok rá 2 tk mézet. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
A gyömbért megpucolom, aprítom.
20 perc után a serpenyőt kiveszem, a sült sütőtököket egy fazékba teszem, hozzáadom a a gyömbért, teszek bele egy félbevágott chilit, felöntöm vízzel. Fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát, s megfőzöm.
Botmixerrel összekeverem.
Tálalok. A tányérba merek a levesből, szórok rá chili chipset, s locsolok rá tökmagolajat. Magos császárzsemlével fogyasztom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése