HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. december 10., szombat

Gyömbéres sütőtökkrémleves chili chips-szel, tökmagolajjal, magos császárzsemlével

Gyömbéres sütőtökkrémleves chili chips-szel, tökmagolajjal, magos császárzsemlével

Immár decembert írunk, de a sütőtökkrémleves még mindig trendi.

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb kanadai tök
  • 1 db 2 cm-es gyömbér
  • 2 tk cukor
  • 2 tk méz
  • olívaolaj
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • 1 db chili
  • 3 tk chili chips
  • 2 tk tökmagolaj
  • 2 db magos császárzsemle

Elkészítés:

A tököt hosszában félbevágom, magjait eltávolítom, meghámozom, feldarabolom. Egy serpenyőbe rakom, szórok rá 2 tk cukrot, locsolok rá olívaolajat és csurgatok rá 2 tk mézet. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

A gyömbért megpucolom, aprítom.

20 perc után a serpenyőt kiveszem, a sült sütőtököket egy fazékba teszem, hozzáadom a  a gyömbért, teszek bele egy félbevágott chilit, felöntöm vízzel. Fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát, s megfőzöm.

Botmixerrel összekeverem.

Tálalok. A tányérba merek a levesből, szórok rá chili chipset, s locsolok rá tökmagolajat. Magos császárzsemlével fogyasztom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése