Vörösboros, csülkös-kolbászos káposzta lecsósan tejföllel
Lecsós káposzta, vagy káposztás lecsó. Mindegy, a lényeg, hogy finom volt.
Hozzávalók:
- 25 dkg idei savanyított káposzta
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 db piros lecsópaprika
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db chili
- 2 db paradicsom
- 10 dkg főtt csülökhús
- 10 dkg parasztkolbász
- 1 ek disznózsír
- só
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejföl
- 2 db chili díszítéshez
Elkészítés:
A hagymát aprítom, a zöldségeket karikára, a csülökhúst kockára vágom, a kolbászt felszeletelem.
A zsíron megdinsztelem a hagymát, majd a káposztát. Fűszerezem, hozzáadom a paprikát és paradicsomot. Beleteszem a csülökhúst és a kolbászt, beleöntöm a vörösbort.
Amikor minden megfőtt, tálalok. Merek a tányérba az ételből, kanalazok rá tejfölt, teszek rá egy chilit. Kenyérrel és vörösborral fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése