Libamáj pástétommal töltött, sajttal megszórt gombafejek rizzsel
Aki figyelemmel kíséri a blogomat, az tudja, hogy szeretem a töltött zöldségeket. Nem csak azért, mert viszonylag kevés munkát igényelnek, de azért is, mert nagyon ízletesek.
Hozzávalók:
- 6 db nagyfejű csiperke gomba
- 1,5 db libamáj pástétom konzerv (22 dkg)
- 3 dkg füstölt sajt
- 1 csésze rizs
- 6 ág kakukkfű
- 1 db paradicsom
- 2 szál petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
A rizst beáztatom, majd megfőzöm.
A gombáknak kitekerem a törzsét, behelyezem egy serpenyőbe, melybe öntöttem egy kevés olajat. Teáskanállal a pástétomot a gombákba kanalazom. Sózom, borsozom. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
A sajtot lereszelem, a paradicsomot felszeletelem.
15 perc elteltével a gombákra szórom a sajtot, további 10 percig sütöm.
Tálaláskor a tányér közepére formázok rizst, mellérakok 3 gombafejet, a rizsre teszek petrezselymet, a gombákra kakukkfüvet, a tányér szélére pedig paradicsomot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése