HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. szeptember 3., szombat

Libamáj pástétommal töltött, sajttal megszórt gombafejek rizzsel

Libamáj pástétommal töltött, sajttal megszórt gombafejek rizzsel


Aki figyelemmel kíséri a blogomat, az tudja, hogy szeretem a töltött zöldségeket. Nem csak azért, mert viszonylag kevés munkát igényelnek, de azért is, mert nagyon ízletesek. 

Hozzávalók:


  • 6 db nagyfejű csiperke gomba
  • 1,5 db libamáj pástétom konzerv (22 dkg)
  • 3 dkg füstölt sajt
  • 1 csésze rizs
  • 6 ág kakukkfű
  • 1 db paradicsom
  • 2 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

A rizst beáztatom, majd megfőzöm.

A gombáknak kitekerem a törzsét, behelyezem egy serpenyőbe, melybe öntöttem egy kevés olajat. Teáskanállal a pástétomot a gombákba kanalazom. Sózom, borsozom. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

A sajtot lereszelem, a paradicsomot felszeletelem.

15 perc elteltével a gombákra szórom a sajtot, további 10 percig sütöm.

Tálaláskor a tányér közepére formázok rizst, mellérakok 3 gombafejet, a rizsre teszek petrezselymet, a gombákra kakukkfüvet, a tányér szélére pedig paradicsomot.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése