HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. szeptember 7., szerda

Fehérboros chilis cukkini krémleves borseprős sajttal, pirított magos zsemlével

Fehérboros, chilis cukkini krémleves borseprős sajttal, pirított magos zsemlével


Bor és borseprős sajt, meg chili együttese teszi érdekessé ezt a levest.

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • őrölt fehér bors
  • chili por
  • 3 dl víz
  • 2 db chili
  • 1 db magos császárzsemle
  • 5 dkg borseprős sajt
  • 2 tk extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

A hagymákat, a cukkinit és a megpucolt krumplit darabolom

Egy lábasban kevés olajon a a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább.

Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem sóval, fehér borssal, chili porral.

Amikor megfőtt a cukkini, beleöntöm a tejszínt és bort,  a tejszínt,  botmixerrel pürésítem.

A zsemlét megpirítom, kockákra vágom. A sajtból szeleteket vágok, majd darabolom.

Tálalok. A tálba merek a levesből, ráteszem a sajt és kenyérdarabokat, középre egy chilit, locsolok rá olívaolajat, szórok rá chili port.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése