Fehérboros, chilis cukkini krémleves borseprős sajttal, pirított magos zsemlével
Bor és borseprős sajt, meg chili együttese teszi érdekessé ezt a levest.
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 db krumpli
- 1 tk olívaolaj
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt fehér bors
- chili por
- 3 dl víz
- 2 db chili
- 1 db magos császárzsemle
- 5 dkg borseprős sajt
- 2 tk extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
A hagymákat, a cukkinit és a megpucolt krumplit darabolom
Egy lábasban kevés olajon a a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább.
Majd ráöntöm a vizet, fűszerezem sóval, fehér borssal, chili porral.
Amikor megfőtt a cukkini, beleöntöm a tejszínt és bort, a tejszínt, botmixerrel pürésítem.
A zsemlét megpirítom, kockákra vágom. A sajtból szeleteket vágok, majd darabolom.
Tálalok. A tálba merek a levesből, ráteszem a sajt és kenyérdarabokat, középre egy chilit, locsolok rá olívaolajat, szórok rá chili port.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése