HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. szeptember 30., péntek

Babos vörösboros pörkölt spenóttal

Babos vörösboros pörkölt spenóttal

Egy rendhagyó pörkölt.

Hozzávalók:

  • 20 dkg sertéscomb
  • 15 dkg paradicsomos babkonzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 ek sertés zsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 dl vörösbor
  • 1 marék spenót

  • Elkészítés:

    A hagymákat aprítom, a  húst felkockázom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.

    Egy serpenyőben a zsíron megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a húst, majd fehéredés után mehet bele a paprika és a paradicsom. Kis idő után ráöntöm a babot és a bort.

    Amikor a hús már megpuhult, rászórom a spenótleveleket.

    Forrón tálalom. Kenyérrel, vörösborral fogyasztom.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése