HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. szeptember 12., hétfő

Kolbászhússal, zöldségekkel töltött gömbcukkini kétféle sajttal megszórva, velesült újkrumplival

Kolbászhússal, zöldségekkel töltött gömbcukkini kétféle sajttal megszórva, velesült újkrumplival

A piacon még egyszer sem láttam gömbcukkinit, a kertünkben viszont termett egy szép nagy példány. Egyértelmű volt, hogy nem leves lesz belőle, hanem megtöltöm.

 Hozzávalók:


  • 1 db nagy gömbcukkini (130 dkg)
  • 20 dkg fűszerezett sertés darálthús (kolbászhús)
  • 1 db csiperkegomba
  • 0,5 db paradicsom
  • 0,5 db kicsi csípős hegyes paprika
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 db tojás 
  • őrölt fekete bors
  • ősölt pirospaprika
  • kakukkfű
  • 2 dkg borseprős sajt
  • 3 dkg füstölt sajt
  • 4 db újkrumpli
  • 2 ek olívaolaj


  • Elkészítés:

    A krumplit előfőzöm. A cukkinit 10 percig főzöm a forrástól számítva.

    A cukkini sapkáját levágom, a magját eltávolítom.

    Elkészítem a ragút. A zöldségeket aprítom, összekeverem a darált hússal és a tojással. Betöltöm a cukkiniba.

    Egy nagy serpenyőbe olajat locsolok, berakom a cukkinit, mellé a krumplit. Berakom a 200 C fokra előmelegített sütőbe.

    Lereszelem a sajtokat.

    45 perc után rászórom a sajtot, megfordítom a krumplikat, visszateszem. 15 perc után átállítom grill fokozatra.

    Tálaláskor félbevágom a cukkinit, a tányérra rakom, szedek mellé 2 db krumplit, rakok rá petrezselymet.







    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése