A piacon még egyszer sem láttam gömbcukkinit, a kertünkben viszont termett egy szép nagy példány. Egyértelmű volt, hogy nem leves lesz belőle, hanem megtöltöm.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplit előfőzöm. A cukkinit 10 percig főzöm a forrástól számítva.
A cukkini sapkáját levágom, a magját eltávolítom.
Elkészítem a ragút. A zöldségeket aprítom, összekeverem a darált hússal és a tojással. Betöltöm a cukkiniba.
Egy nagy serpenyőbe olajat locsolok, berakom a cukkinit, mellé a krumplit. Berakom a 200 C fokra előmelegített sütőbe.
Lereszelem a sajtokat.
45 perc után rászórom a sajtot, megfordítom a krumplikat, visszateszem. 15 perc után átállítom grill fokozatra.
Tálaláskor félbevágom a cukkinit, a tányérra rakom, szedek mellé 2 db krumplit, rakok rá petrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése