HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. szeptember 10., szombat

Sült kacsaszárnytő zöldségágyon petrezselymes újkrumplival

Sült kacsaszárnytő zöldségágyon petrezselymes újkrumplival

Egy egyszerű tepsis étel.

Hozzávalók:


  • 4 db kacsaszárnytő
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 0,5 zeller
  • 4 db újkrumpli
  • 2 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • méz
  • 2 ek kacsazsír

  • Elkészítés:

    A kacsaszárnytőket sózom, borsozom, locsolok rá mézet.

    A zöldségeket nagyobb darabra vágom.

    Egy tepsit kacsazsírral kikenek, rárakom a zöldségeket, erre a kacsaszárnytő darabokat, ezekre is teszek zsírt. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

    A krumplikat megmosom, felteszem főni.

    Kb. 60 perc sütés után tálalok.

    A tányérra rakok egy kacsaszárnytőt, zöldségeket, s egy darab krumplit, rá petrezselyemzöldet.




    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése