HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. november 30., hétfő

Maccheroni vörösboros, tejszínes laskagombával, parmezannal

Maccheroni vörösboros, tejszínes laskagombával, parmezannal


Szeretem a tésztát, a gombát és az olasz ízeket. Ebben az ételben mind a három megtalálható. Fenséges. Bár én húsevő vagyok, de időnként jól esik zöldséges ételeket is enni. Vegáknak is csak ajánlani tudom.

Hozzávalók:

  • 25 dkg Barilla maccheroni
  • 20 dkg laska gomba                             
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 1  csokor petrezselyem
  • 2 szál rozmaring
  • 4 szál kakukkfű
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 12 szem chilivel töltött olívabogyó
  • 1 ek szeletelt fekete olívabogyó
  • 1 tk kapribogyó
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt kakukkfű
  • morzsolt oregano
  • olívaolaj
  • 5 dkg parmezan
  • 3 db bazsalikomcsúcs a tálaláshoz

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a paprikákat és az újhagymát felkarikázom, a zöldjét félreteszem. A gombát csíkokra vágom. A paradicsomokat nyolcadolom. A petrezselymet és a bazsalikomot nagyobb darabokra vágom, egy részét félreteszem.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat,  ráteszem a paprikákat, a laskagomba szár részét, majd a paradicsomot, a maradék gombát és a rozmaring, valamit kakukkfű szárakat. Fűszerezem. Kis idő után ráöntöm a főzőtejszínt, majd a vörösbort, hozzáadom a petrezselyem, az újhagyma szárának és a bazsalikom felét, az olíva és a kapribogyókat.

Közben sós vízben néhány csepp olajjal megfőztem a tésztát. (A Barilla szerint nem szükséges az olaj, de én már jártam úgy, hogy gyakori kevergetés ellenére is összeragadt néhány tészta. A dobozon szereplő 7 perc is kevésnek bizonyult, bő 10 perc után értem el az "al dente" keménységet, pedig a maximumon,10-es fokozaton főtt a tészta. A 7 percen amúgy is csodálkoztam, mert a gyártók általában 12 percet szoktak javasolni. A tésztát egy receptversenyen nyertem, lehet, hogy már öreg volt.)

A sajtot lereszeltem.

A tésztát a gombaraguhoz szedtem, kevés főzővizet is adtam hozzá, összekevertem, majd tálaltam.

A tésztából szedtem egy tányérra, szórtam rá petrezselymet, bazsalikomot, újhagyma zöldjét, s sajtot. A közepére tettem egy bazsalikom csúcsot.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése