Maccheroni vörösboros, tejszínes laskagombával, parmezannal
Szeretem a tésztát, a gombát és az olasz ízeket. Ebben az ételben mind a három megtalálható. Fenséges. Bár én húsevő vagyok, de időnként jól esik zöldséges ételeket is enni. Vegáknak is csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
- 25 dkg Barilla maccheroni
- 20 dkg laska gomba
- 2 db vöröshagyma
- 2 db újhagyma zöldjével
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 3 db chili
- 2 db paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 2 szál rozmaring
- 4 szál kakukkfű
- 1 marék bazsalikomlevél
- 12 szem chilivel töltött olívabogyó
- 1 ek szeletelt fekete olívabogyó
- 1 tk kapribogyó
- 0,5 dl tejszín
- 1 dl vörösbor
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt kakukkfű
- morzsolt oregano
- olívaolaj
- 5 dkg parmezan
- 3 db bazsalikomcsúcs a tálaláshoz
Elkészítés:
A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a paprikákat és az újhagymát felkarikázom, a zöldjét félreteszem. A gombát csíkokra vágom. A paradicsomokat nyolcadolom. A petrezselymet és a bazsalikomot nagyobb darabokra vágom, egy részét félreteszem.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikákat, a laskagomba szár részét, majd a paradicsomot, a maradék gombát és a rozmaring, valamit kakukkfű szárakat. Fűszerezem. Kis idő után ráöntöm a főzőtejszínt, majd a vörösbort, hozzáadom a petrezselyem, az újhagyma szárának és a bazsalikom felét, az olíva és a kapribogyókat.
Közben sós vízben néhány csepp olajjal megfőztem a tésztát. (A Barilla szerint nem szükséges az olaj, de én már jártam úgy, hogy gyakori kevergetés ellenére is összeragadt néhány tészta. A dobozon szereplő 7 perc is kevésnek bizonyult, bő 10 perc után értem el az "al dente" keménységet, pedig a maximumon,10-es fokozaton főtt a tészta. A 7 percen amúgy is csodálkoztam, mert a gyártók általában 12 percet szoktak javasolni. A tésztát egy receptversenyen nyertem, lehet, hogy már öreg volt.)
A sajtot lereszeltem.
A tésztát a gombaraguhoz szedtem, kevés főzővizet is adtam hozzá, összekevertem, majd tálaltam.
A tésztából szedtem egy tányérra, szórtam rá petrezselymet, bazsalikomot, újhagyma zöldjét, s sajtot. A közepére tettem egy bazsalikom csúcsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése