Tojásos, libamájkrémes raguval töltött zöldségek, baconba tekerve, sajttal megszórva
Mert nem csak Márton-napkor lehet libás ételt enni.
Hozzávalók:
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 3 db nagy csiperke gomba
- 2 db nagy paradicsom
- 2 db nagyobb burgonya
- 1 db újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 szál petrezselyem
- 1 db chili
- 1 db tojás
- 1 doboz (15 dkg) libamájkrém
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- morzsolt kakukkfű
- 9 szelet baconszalonna (kb 12 dkg)
- olíva olaj
- 2 szál rozmaring
- 6 szál kakukkfű
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A krumplikat előfőzöm, a tojást félkeményre főzöm.
A paprikákat megskalpolom, a csumát eltávolítom. A két legnagyobb gomba törzsét kitöröm, a törzseket és a harmadik gombát aprítom, egy keverőtálba teszem. A paradicsomot szintén lefejezem, a belsejét kivájom, a kalapot és a belsejét aprítom. A hagymát és a chilit karikára vágom, a fokhagymát, petrezselymet aprítom. A tojást és egy szelet bacont kis kockára vágom. Mind megy a keverőtálba. Hozzáadom a libamájkrémet. Fűszerezem, jól összekeverem.
A krumplikat félbevágom. A zöldségeket megtöltöm a raguval, mindegyiket betekerem a baconszalonnával. Beteszem egy nagy serpenyőbe, sózom, borsozom, locsolok rá olajat. Rakok rá rozmaring és kakukkfűszálakat, letakarom egy aluminiumfóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
15 perc után leveszem a fóliát és tovább sütöm.
Lereszelem a sajtot.
15 perc elteltével a zöldségekre szórom a sajtot. Várok 10 percet és átkapcsolok grill fokozatra, s bő 10 percig 200 C fokon még pirítom.
Tálaláskor a felét egy tányérra szedem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése