HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. november 12., csütörtök

Libanyak leves gazdagon

Libanyak leves gazdagon


Ez a levesem Márton-napra készült sok-sok zöldséggel.

Hozzávalók:
  • 3 db libanyak
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db lecsópaprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 2 db paradicsom
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-
    gyökér
  • 0,5 karalábé
  • 1 db karalábé levél
  • 0,5 zeller
  • 2 szál zeller levél
  • 0,5 kelkáposzta
  • 10 db kelbimbó
  • 1 db nagy csiperkegomba
  • 1 pohár zöldborsó 
  • 1 db burgonya
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 db szárnyas húsleveskocka
  • 1 tk egész fekete bors
  • 1 kk egész kömény 
  • 3 szem sáfrány
  • 2 l víz
Tálaláskor:
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • morzsolt tárkony
  • petrezselyem

Elkészítés:

A lecsópaprikákat félbe, a hegyes paprikát karikára, a karalábét,  a zellert és a burgonyát kockára  vágom. A hagymákat, a paradicsomokat és a kelkáposztát megfelezem, a gombát szeletelem. A sárgarépát és a gyökérrépát hosszabb darabokra, majd félbe  vágom. A karalábé, zeller, petrezselyemleveleket nagyobb darabokra vágom.

A félbevágott nyakakat egy nagy lábasba teszem, hozzá rakom még a hagymákat, a chilipaprikákat, öntök rá vizet, fűszerezem. Forrás után visszaveszem a hőt, s 45 percig főzöm fedő alatt. Ekkor hozzáadom a többi hozzávalót is, s további 45 percig főzöm.

Tálaláskor szedek a tányérba levest, s szórok rá borsot, paprikát és tárkonyt. Díszítem petrezselyemlevéllel.

Aki akar, tehet még bele tésztát, a lúdgége tészta stílusos hozzá.  Mivel nagyon gazdagon zöldségeltem, én ezt most kihagytam.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése