Mediterrán paprikás krumpli panchettával és chorizoval
A magyaros paprikás krumpli rokona, attól leginkább a fűszerezésében tér el, valamint abban, hogy van benne padlizsán, esetleg cukkini és bazsalikom.
Hozzávalók:
- 10 dkg panchetta/ vagy bacon
- 2 ek olívaolaj
- 1 db nagy vöröshagyma
- 2 db újhagyma zöldjével
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db padlizsán
- 1 kicsi cukkini
- 2 db paprika
- 1 db zöld csípős hegyes paprika
- 1 db piros csípős hegyes paprika
- 3 db chili
- 6 db közepes paradicsom
- 4 db nagy burgonya
- 24 levél bazsalikom
- 6 szál petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- morzsolt bazsalikom
- morzsolt kakukkfű
- oregano
- 1,2 l víz
- 15 dkg chorizo/ vagy csípős parasztkolbász
- díszítéshez chili
- díszítéshez bazsalikom csúcs
Elkészítés:
A szalonnát felkockázom, a vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom, az újhagymát és a paprikákat felkarikázom. A padlizsánt és a burgonyát kockára vágom, a cukkinit hosszában félbevágom, majd felszeletelem. A paradicsomokat felezem. Az újhagyma zöldjét félreteszem.
Egy nagyobb edényben olajon a panchettát megpirítom. Ráteszem a hagymákat, majd a paprikákat, rövidesen a padlizsánt, s a krumplit, kicsit később a cukkinit és a paradicsomot. Fűszerezem, majd rövid dinsztelés után felöntöm vízzel.
A kolbászt felszeletelem.
Amikor már a zöldségek csaknem puhák, beleteszem a kolbászt, s rászórom a hagymazöldet, a petrezselyem zöldet és néhány bazsalikomot.
Tálaláskor merek a paprikás krumpliból, megszórom bazsalikomlevéllel, s teszek rá egy bazsalikomcsúcsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése