HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. november 16., hétfő

Mediterrán paprikás krumpli panchettával és chorizoval

Mediterrán paprikás krumpli panchettával és chorizoval


A magyaros paprikás krumpli rokona, attól leginkább a fűszerezésében tér el, valamint abban, hogy van benne padlizsán, esetleg cukkini és bazsalikom.

Hozzávalók:

  • 10 dkg panchetta/ vagy bacon
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db padlizsán
  • 1 kicsi cukkini
  • 2 db paprika
  • 1 db zöld csípős hegyes paprika
  • 1 db piros csípős hegyes paprika
  • 3 db chili
  • 6 db közepes paradicsom
  • 4 db nagy burgonya
  • 24  levél bazsalikom
  • 6 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • morzsolt bazsalikom
  • morzsolt kakukkfű
  • oregano
  • 1,2 l víz
  • 15 dkg chorizo/ vagy csípős parasztkolbász
  • díszítéshez chili
  • díszítéshez bazsalikom csúcs

Elkészítés:

A szalonnát felkockázom, a vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom, az újhagymát és a paprikákat felkarikázom. A padlizsánt és a burgonyát kockára vágom, a cukkinit hosszában félbevágom, majd felszeletelem. A paradicsomokat felezem. Az újhagyma zöldjét félreteszem.

Egy nagyobb edényben olajon  a panchettát megpirítom. Ráteszem a hagymákat, majd a paprikákat, rövidesen a padlizsánt, s a krumplit, kicsit később a cukkinit és a paradicsomot. Fűszerezem, majd rövid dinsztelés után felöntöm vízzel.

A kolbászt felszeletelem.

Amikor már a zöldségek csaknem puhák, beleteszem a kolbászt, s rászórom a hagymazöldet, a petrezselyem zöldet és néhány  bazsalikomot.

Tálaláskor merek a paprikás krumpliból, megszórom bazsalikomlevéllel, s teszek rá egy bazsalikomcsúcsot.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése