HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. november 21., szombat

Bazsalikomos zöldséges paradicsomleves

Bazsalikomos zöldséges paradicsomleves


Szeretem a tartalmas leveseket. Ez is egy ilyen. A bazsalikom és a paradicsom pedig remek párosítás, az olasz konyha kedveli.

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 db csípős hegyes
    paprika
  • 3 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-
    gyökér
  • 3 szál petrezselyem
  • 0,5 zeller
  • 2 szál zellerlevél
  • 0,5 db karalábé
  • 0,5 db kelkáposzta
  • 2 db paradicsom
  • 0,5 pohár zöldborsó
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 1 db szárnyas leveskocka
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt bazsalikom
  • olívaolaj
  • 3 dl liba húsleves
  • 5 dl paradicsomlé
  • 3 db bazsalikom csúcs a díszítéshez

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a karalábét és a zellert kockára, a répákat, újhagymát, hegyes paprikát  karikára, a kelkáposztát félbe vágom, a paradicsomokat nyolcadolom.

Egy fazékban olajon üvegesre pirítom a hagymát, rádobom a zöldségeket, együtt dinsztelem. Majd hozzáadom a paradicsomot és a chilit is, felöntöm a húslevessel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.

Amikor a zöldségek már csak nem megpuhultak, beleöntöm a paradicsomlevet, s belerakom a zöldborsót és a bazsalikomleveleket.

Tálaláskor merek a levesből, s díszítem bazsalikommal.






Aki még gazdagabb paradicsomlevest szeretne, annak ajánlom az alábbi levesemet:

Kertészlány leves (zöldséges paradicsomleves), orsótésztával, parmezannal (Zuppa pomodoro con parmezan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése