Vörösboros, csülkös, gombás, zöldborsós pacalpörkölt, chilis petrezselymes rizzsel
Egy újabb pacalpörkölt, ami konzerv felhasználásával készült. Tudom, ezért többen megköveznek. De a feleségem utálja a pacalt, meg mindent, amit én főzök. Így ezzel kell beérnem. Ami az eredményt illeti, ez semmivel nem rosszabb, mintha én főztem volna órákig a pacalt, ami azért legyünk őszinték, zárt térben nem éppen illatos. Az ilyen ételeket legjobb a szabadban, bográcsban főzni, így még ízletesebb is lesz.
Hozzávalók:
A pörkölthöz:
- 1 db nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 3 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 2 db nagy csiperkegomba
- 1 pohár fagyasztott zöldborsó
- só
- 2 tk őrölt csípős pirospaprika
- 1 tk őrölt fekete bors
- 1 doboz (50 dkg) csülkös pacal
- 3 ek olaj
- 1 dl vörösbor
- 1 zacskó előfőzött rizs
- 2 db chilipaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 3 db friss chili (díszítéshez)
Elkészítés:
A rizst megfőzöm.
A vöröshagymát, fokhagymát durván aprítom, a paprikákat a pörkölthöz karikára vágom, a paradicsomot, a gombát szeletelem.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát. Ráteszem a paprikát, majd kicsit később a gombát.
Amikor az is megpirult, ráöntöm a zöldborsót, végül a paradicsomot. Fűszerezem.
A rizshez a chilit és a petrezselymet aprítom, a rizshez keverem. Melegen tartom.
A serpenyőbe beleteszem a pacalt, beleöntöm a vörösbort, összekeverem, felrottyantom.
Tálaláskor szedek a tányérra a rizsből, mellé a pacalból, s teszek rá egy chilipaprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése