HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. november 5., csütörtök

Vörösboros, csülkös, gombás, zöldborsós pacalpörkölt, chilis petrezselymes rizzsel

Vörösboros, csülkös, gombás, zöldborsós pacalpörkölt, chilis petrezselymes rizzsel


Egy újabb pacalpörkölt, ami konzerv felhasználásával készült. Tudom, ezért többen megköveznek. De a feleségem utálja a pacalt, meg mindent, amit én főzök. Így ezzel kell beérnem. Ami az eredményt illeti, ez semmivel nem rosszabb, mintha én főztem volna órákig a pacalt, ami azért legyünk őszinték, zárt térben nem éppen illatos. Az ilyen ételeket legjobb a szabadban, bográcsban főzni, így még ízletesebb is lesz.

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db nagy csiperkegomba
  • 1 pohár fagyasztott zöldborsó
  • 2 tk őrölt csípős pirospaprika
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1 doboz (50 dkg) csülkös pacal
  • 3 ek olaj
  • 1 dl vörösbor
A rizshez:
  • 1 zacskó előfőzött rizs
  • 2 db chilipaprika
  • 1 csokor petrezselyem
A díszítéshez:
  • 3 db friss chili (díszítéshez)

Elkészítés:

A rizst megfőzöm.

A vöröshagymát, fokhagymát durván aprítom, a paprikákat a pörkölthöz karikára vágom, a paradicsomot, a gombát  szeletelem.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát. Ráteszem a paprikát, majd  kicsit később a gombát.

Amikor az is megpirult, ráöntöm a zöldborsót, végül a paradicsomot. Fűszerezem.

A rizshez a chilit és a petrezselymet aprítom, a rizshez keverem. Melegen tartom.

A serpenyőbe beleteszem a pacalt, beleöntöm a vörösbort, összekeverem, felrottyantom.

Tálaláskor szedek a tányérra a rizsből, mellé a pacalból, s teszek rá egy chilipaprikát.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése