HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. január 28., kedd

Gombás-zöldséges tejszínes, fehérboros tagliatelle

Gombás-zöldséges tejszínes, fehérboros tagliatelle

Imádom az olaszos ízeket, ezzel a tésztával hódolok az olasz konyhának.

Hozzávalók:
  • 25dkg tagliatelle tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1/2 db kaliforniai paprika
  • 1 db chili
  • olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 12 levél bazsalikom
  • 1 bazsalikom csúcs
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 marék madársaláta 
  • 10 szem száras caprigyümölcs
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű 
  • oregano
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon dinsztelem,  majd hozzáadom a paprikákat, paradicsomot,  gombát, capőrigyümölcsöt is. Fűszerezem

Közben a tésztát al dente megfőzöm  sós vízben, A bazsalikomot, petrezselyem és zellerlevelet, madársalátát aprítom. A parmezánt forgácsokká reszelem

Amikor már a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöm a tejszínt és a bort, az aprított zöld leveleket,  felrottyantom. Hozzákeverem a leszűrt tésztát.

Tálaláskor szórok rá a  a parmezánból, s díszítem egy bazsalikom csúccsal.



1 megjegyzés:

  1. SZIA! Ha nem titok, nézz be hozzám és válaszolj játszva :)
    http://orultenjoetelek.blogspot.hu/2014/01/ki-vagyok-en.html

    VálaszTörlés