Rántott sertéscomb vajas krumplipürével, párolt zöldségekkel, vöröskáposztával, rukkolával
Rántotthús újragondolva.Hozzávalók
- 2 szelet sertés comb
- 5 db krumpli
- 1 szelet sütőtök
- 1 kicsi cékla
- 1 ek vaj
- liszt
- 1 db tojás
- prézli
- só
- őrölt fekete bors
- olíva olaj
- 1 szelet vöröskáposzta
- vörösborecet
- 0,5 zacskó rukkola
Elkészítem a káposzta és rukkola salátákat, sózom, borsozom, locsolok rá borecetet, olívaolajat és beteszem a hűtőbe.
A krumplit felteszem héjában főni. A hússzeletek széleit bevagdosom, lazán kiklopfolom, sózom, borsozom, s bepanírozom. A tököt és a céklát megpucolom, kockára vágom, egy serpenyőben megpárolom.
A krumplit megpucolom, összetöröm, s összekeverem a vajjal
Egy serpenyőbe öntök olajat, s a húst megsütöm benne
Tálaláskor a tányérra teszek egy kupac krumplit, mellé egy szelet húst,a párolt zöldségeket, káposztát és rukkolát.
P.S. A recept a Hírkereső Gasztro Toplistá-jában (2014.01.11.):
20.- Rántott sertéscomb színes köretekkel (Mindmegette)
P.S.1.A Heti Top-ban:
16. - Rántott sertéscomb színes köretekkel
A kedvencemet készítetted el, maradt még......????
VálaszTörlésGyere, szívesen látlak.
Törlés