HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. január 23., csütörtök

Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával, csabai parasztkolbásszal, vörösborral

Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával, csabai parasztkolbásszal, vörösborral

Manapság már egész évben lehet paprikát és paradicsomot kapni az importnak köszönhetően. Én most még se friss zöldségből készítettem el ezt az ételt, hanem a nyáron eltett lecsóból. Nyáron nem csak olcsóbb a paprika és a paradicsom, de ízesebb is.A jó lecsó ráadásul disznózsírral készül, ami nálam nincs készleten, a befőzéskor használok csak, s bogyiszlói paprikából, ami most nem kapható. Az sem egy utolsó szempont, hogy így kevesebb munkával, gyorsabban elkészült az étel, igaz a befőzéskor volt vele bőven munka.

Hozzávalók:

  • 25 dkg lecsó 
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 5 bazsalikomlevél
  • 20 dkg tarhonya
  • 8 dl víz
  • 5 dkg mangalica szalonna
  • 20 dkg csabai parasztkolbász
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • csípős pirospaprika
  • chili szósz
  • 1 dl vörösbor
Elkészítés:

A szalonnát kockára vágom, a kolbászt, a paprikát és a chilit szeletelem, a bazsalikomot aprítom.

Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, a kolbászt, félreteszem.

A zsiradékon kicsit megpörkölöm a tarhonyát, felöntöm vízzel, fűszerezem, hozzáadom a paradicsom sűrítményt, a chilit és a zöldpaprikát. Időnként megkavargatva, hogy ne kozmáljon oda, 20 percig főzöm

Majd hozzáadom a lecsót,  beleöntöm a bort, egy kevés chili szószt. Belekeverem a sült szalonnát és kolbászt. Tálalok. Barna kenyérrel, vörösborral fogyasztom.



P.S. A recept a Hírkereső Gasztro Toplistá-jában (2014.01.30.):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése