Tarhonyás lecsó mangalica szalonnával, csabai parasztkolbásszal, vörösborral
Manapság már egész évben lehet paprikát és paradicsomot kapni az importnak köszönhetően. Én most még se friss zöldségből készítettem el ezt az ételt, hanem a nyáron eltett lecsóból. Nyáron nem csak olcsóbb a paprika és a paradicsom, de ízesebb is.A jó lecsó ráadásul disznózsírral készül, ami nálam nincs készleten, a befőzéskor használok csak, s bogyiszlói paprikából, ami most nem kapható. Az sem egy utolsó szempont, hogy így kevesebb munkával, gyorsabban elkészült az étel, igaz a befőzéskor volt vele bőven munka.Hozzávalók:
- 25 dkg lecsó
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chili
- 5 bazsalikomlevél
- 20 dkg tarhonya
- 8 dl víz
- 5 dkg mangalica szalonna
- 20 dkg csabai parasztkolbász
- 7 dkg sűrített paradicsom
- olaj
- só
- őrölt fekete bors
- csípős pirospaprika
- chili szósz
- 1 dl vörösbor
A szalonnát kockára vágom, a kolbászt, a paprikát és a chilit szeletelem, a bazsalikomot aprítom.
Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, a kolbászt, félreteszem.
A zsiradékon kicsit megpörkölöm a tarhonyát, felöntöm vízzel, fűszerezem, hozzáadom a paradicsom sűrítményt, a chilit és a zöldpaprikát. Időnként megkavargatva, hogy ne kozmáljon oda, 20 percig főzöm
Majd hozzáadom a lecsót, beleöntöm a bort, egy kevés chili szószt. Belekeverem a sült szalonnát és kolbászt. Tálalok. Barna kenyérrel, vörösborral fogyasztom.
P.S. A recept a Hírkereső Gasztro Toplistá-jában (2014.01.30.):
34.- Tarhonyás lecsó kolbásszal
(Mindmegette)
P.S.1. Ma(2014.02.01.) előrelépett:
26.- Tarhonyás lecsó kolbásszal (Mindmegette)
P.S.1. Ma(2014.02.01.) előrelépett:
26.- Tarhonyás lecsó kolbásszal (Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése