HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. január 16., csütörtök

Füstölt tarja velesült zöldségekkel, tükörtojással

Füstölt tarja velesült zöldségekkel, tükörtojással

Egy finom zöldséges ragú.

Hozzávalók:
  • 10 dkg füstölt-főtt tarja
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1/2 póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db piros  kaliforniai paprika
  • 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chili
  • 2 db paradicsom 
  • 1 db nagy burgonya
  • 2 szelet kanadai sütőtök
  • 1 db sárgarépa
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 4 db tojás
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
Elkészítés:

A krumplit héjában félig megfőzöm. A tarját kockára vágom, a vöröshagymát, póréhagymát, újhagymát, hegyes paprikát, chilit karikára szeletelem, a kaliforniai paprikát, sütőtököt kockára vágom, a fokhagymát, petrezselyemzöldet aprítom, a krumplit pucolás után felszeletelem.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, rárakom a zöldségeket, fűszerezem.. A mikor már puha minden,  ráütöm a tojásokat. Beteszem a a serpenyőt 180 C fokra előmelegített sütőbe 5 percre.




P.S. A recept a Hírkereső Gasztro Toplistá-jában (2014.01.30.):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése