Limoncellos tiramisu kakaóval és mandulával
A klasszikus olasz desszert egy finom változataHozzávalók:
- 1/2 csomag babapiskota
- 10 dkg mascarpone
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 1 tk porcukor
- tej
- vaníliacukor
- 5 cl limoncello
- kakaó
- mandula
A citrom és narancs héjából reszelek egy keveset. A citromot és a narancsot kifacsarom, a levet kevés porcukorral és a limoncelloval összekeverem. A mascarponéhoz öntök kevés tejet, adok vaniliáscukrot, s krémszerűvé keverem, szórok rá citrom- és narancshéjat.
A piskotákat egy hosszúkás edénybe teszem Locsolok rá citrom-narancslevet, kenek rá krémet, majd egy újabb sor piskotával a folyamatot megismétlem. A végén szórok rá kakaót és mandulát.
Beteszem a hűtőbe legalább 2 órára.
Hidegen fogyasztom.
Jól néz ki! Ebből szívesen elfogadnék egy adagot! :)
VálaszTörlés