Köménymagleves csurgatott tojással
Gyermekkoromban nagyanyám gyakran főzött köménymaglevest, többnyire tojás nélkül. Akkor hosszú időre megutáltam ezt az ételt. Felnőttként, bár a levest továbbra sem ettem, a köményt mégis megkedveltem, számos ételt ma már nem is tudok elképzelni nélküle. Gondoltam kipróbálom. Nagy meglepetésemre egész ízletesnek találtam. De azt azért nem állítom, hogy kedvencem lett, s hogy sűrűn szerepeli fog az asztalomon.Hozzávalók :
- 1 kk köménymag
- 1 db kicsi vöröshagyma fele
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 kanál liszt
- 1 tk ecet
- 1 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 1 szelet rozskenyér
A hagymákat aprítom. A tojást összekeverem.
Egy edényben az olajon kipattogtatom a köménymagot, hozzáadom a hagymákat. Majd üvegesre pirítás után, sózom, borsozom, rászórom a lisztet. Amikor már megbarnult, leveszem a tűzről, megszórom piros paprikával, felöntöm vízzel (kb. 8 dl), s hozzáadom az ecetet. Visszateszem a tűzhelyre, felrottyantom, belecsurgatom a tojást.
Közben megpirítom a kenyeret.
Tálaláskor merek a tányérba a levesből, s ráteszem a kockára vágott kenyeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése