Malacsült sült hurkával, krumplival, almával és vörösboros káposztával
Egy pót szilveszteri kaja.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A malachús bőrét megkockázom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, s beteszem a hűtőbe.
Másnap egy serpenyőben disznózsíron beteszem a sütőbe, fóliával letakarva.
A krumplit megpucolom, hasábokra vágom, az alma magházát eltávolítom, egy serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütőbe.
A káposztát legyalulom. Serpenyőben a karikára vágott lilahagymát megpirítom dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet, ráöntöm a vörösbort.
Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után leveszem a fóliát a malachúsról, kenek rá mézet, s átkapcsolok grill fokozatra.
Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült krumplit, almát és káposztát.
Na ezt gyorsan lekoppintom. Tehát ma befűszerezem és holnap lehet sütni. Én fehérkáposztát készítek hozzá, az van itthon. És sör is van, úgyhogy kipróbálom.
VálaszTörlés