Vörösboros resztelt csirkemáj tojással, rizzsel, vöröskáposztasalátával
Szeretem a csirkemájat, nem csak azért mert olcsó, de finom és könnyű vele dolgozni Most nem egy hagyományos recept következik:Hozzávalók :
- 25 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chili paprika
- 1 db paradicsom
- 1 dl vörösbor
- 20 dkg rizs
- olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- 2 db tojás
- 1 szelet vörös káposzta
- borecet
- őrölt kömémy
Reggel a rizst beáztatom. A káposztát legyalulom, sózom, borsozom,. szórok rá őrölt köményt, meglocsolom ecettel, olajjal, beteszem a hűtőbe. A hagymát aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.
A májat alaposan megmosom, s vízben ázni hagyom. A tojásokat megfőzöm, megpucolom, hosszában félbevágom.
A rizst felteszem főni. A májat leöblítem, négybevágom. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a májat, majd a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem, dinsztelem. A vége felé öntök rá vörösbort.
Tálaláskor szedek a tányérra rizst, mellé resztelt májat, valamint két fél tojást, s káposztasalátát. A rizsre locsolok a máj szaftjából, fűszerezem. Vörösborral fogyasztom.
P.S. A recept a Hírkereső Gasztro Toplistá-jában (2014.01.11.):
23.- Vörösboros resztelt csirkemáj II. (Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése